سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در گفت و گو با "فرهنگ اقتصاد" خبر داد:
بی ثباتی شدید سیاست ارزی مانع برنامهریزی بلند مدت اعضای اوپکس شده است
برای پیگیری مهمترین چالشهای صادرات فرآورده های نفتی، گازی و پتروشیمی کشور ، خبرنگار فرهنگ اقتصاد، گفتگویی با دکتر «سید حمید حسینی» سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران (اوپکس) در مسائلی همچون افزایش قیمت خوراک و سوخت، درج قیر در لیست کالاهای خام و نیمه خام صنعتی صادراتی، تغییر اساسنامه اوپکس با هدف شمولیت تولیدکنندگان فرآورده ها، بحث تعارض منافع و رگولاتوری، تاثیرگذاری بحث تحریم نقل و انتقال مالی و بیمه بر روند کار شرکتهایی اتحادیه در حوزه صادرات ، انجام داده است که مشروح آن از نظر مخاطبان می گذرد.
دکتر «سید حمید حسینی» سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران (اوپکس) در خصوص اقدامات انجام شده توسط این اتحادیه جهت تعدیل قیمت خوراک و سوخت پتروشیمی ها اظهار داشت: اتحادیه بحث تامین خوراک را معمولا از طریق انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی وکمیسیون صنایع مجلس پیگیری می کند. با اینحال در رابطه با مساله قیمت گاز متان، اتحادیه در دو سه ماهه اخیر اقدامات مختلفی انجام داده است. از جمله جلساتی با معاون اقتصادی رئیس جمهور داشته و اتحادیه پیشنهاد کرده اگر به هر دلیلی دولت به جمع بندی نرسیده که در فرمول قیمت گذاری خوراک گاز واحدهای متانولی تجدیدنظر بکند، از طرق دیگری بحران فعلی متانولی ها را حل و فصل بکند. ازجمله ارز بازگشت صادراتی این مجتمع ها را از ارز نیمایی خارج بکند یا اینکه به اصطلاح سوختهای واحدهای متانولی را با قیمت های مشابه سایر صنایع محاسبه بکند. البته یکی دو پیشنهاد دیگر در این زمینه داده شده و هم در مجلس و هم درجلسه با با آقای خاندوزی وزیر اقتصاد مطرح شده است. در واقع اتحادیه از این طرق سعی کرده که به واحدهای متانولی که بیشترین مشکل را دارند کمک بکند.
حسینی افزود: الان دولت در قالب لایحه بودجه ۱۴۰۲ پیشنهادی به مجلس داده تا قیمت خوراک و سوخت واحدهای پتروشیمی ها از۵هزارتومان به ۷هزار تومان افزایش پیدا کند. اتحادیه پیشنهادش این بوده که نرخ خوراک گاز باتوجه به اینکه قیمت گاز در دنیا به شدت در این دو ماه گذشته سقوط کرده و الان قیمت گاز در آمریکا چیزی حدود ۸سنت و در کانادا همین قیمت و حتی در اروپا به ۶۰سنت کاهش پیدا کرده است، لذا دولت اقدامی برای افزایش قیمت گاز دربحث خوراک انجام ندهد ولی به عنوان سوخت واحدهای پتروشیمی دولت قیمت گاز را بتواند ۱۰ تا ۲۰ درصد اضافه بکند.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: اتحادیه اقدامات بسیار زیادی دربحث فرآوردههای نفتی خصوصا بحث تامین خوراک های واحدهای روغنی و روانکاری، صادرات سوخت تقطیری،تامین خوراک واحدهای هیدروکربورنی و مشکلاتی که واحدهای هیدروکربورنی جهت تامین و صادرات سوخت با کیفیت و همچنین واحدهای پارافینی، انجام داده و پیگیری کرده است.
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در خصوص خروج قیر از لیست مواد خام و نیمه خام صنعتی مشمول عوارض گفت: خوشبختانه درمورد بحث قیر پیگیری های اتحادیه جواب داده و لیستی که مورد توجه دارایی قرار گرفت وآن را پذیرفت لیستی بود که در سال ۱۳۹۷ با همکاری اتحادیه تدوین شده بود که در بودجه ۱۴۰۱مصوب شده و به عنوان لیست مواد خام و نیمه خام نیست. این استدلال اتحادیه و نامه نگارهای ها و پیگیری اش باعث شد بحث ارزش افزوده برای فرآوردههای نفتی و بسیاری اقلام فرآورده های نفتی ازجمله قیر و اینها فعلا منتفی بشود و ارزش افزوده آنها مسترد شود.
رییس سابق هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در مورد بحث تغییر اساسنامه اوپکس که شامل تولیدکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی بشود اعلام کرد: خوشبختانه بحث تغییر اساسنامه اتحادیه هم بعد از توافقی که بین اتحادیه و اتاق بازرگانی ایران صورت گرفت در جلسه مجمع فوقالعاده مطرح شد و پیشنهاداتی که اتاق به اساسنامه اتحادیه اضافه کرده بود، مورد تایید اعضا قرار نگرفت و همان متن پیشنهادی اتحادیه با رای بسیار بالایی در مجموع مصوب شد و این اساسنامه که مورد تصویب اعضا قرار گرفته به اتاق ایران ارسال شد که هنوز اتاق ایران متاسفانه پاسخی بابت اساسنامه نداده و قول داده بود اساسنامه را به شورای عالی نظارت بفرستد که تاکنون این کار را انجام نداده است. اتاق بازرگانی هم انتخابات اتحادیه را با بهانه های واهی و بهانه اینکه چرا بعضی ها در اتحادیه دارای قدرت و نفوذ و کرسی هستند و موقعیت دارند را گرو کشی کرده و نگه داشته و هنوز حاضر نشده انتخابات مجمع را بعد از گذشت ۴۰روز تصویب کند.
تاکنون معاونت تشکل ها و حقوقی اتاق بازرگانی، مجمع فوق العاده (اساسنامه) و مجمع عادی به طور فوق العاده (انتخابات هیات مدیره) را تایید نکرده و اساسنامه را هم به شورای عالی نظارت نفرستاده است.
حسینی در خصوص برنامه عملی اتحادیه پس از برگزاری همایش تعارض منافع و رگولاتوری گفت:اتحادیه در بحث تعارض منافع درصدد بود که مسابقه ای برگزار کند و بهترین آثار در زمینه های مختلف ( مقاله، مصاحبه، طراحی، کاریکاتور و…..) جایزه بدهد، ولی با توجه به اینکه به نمایشگاه صنایع پایین دستی نفت امسال، اجازه برگزاری داده نشد، عملا آن نمایشگاه برگزار نشد و این طرح هم به اصطلاح به جایی نرسید. بحث رگولاتوری بحث همیشگی ما بوده و مرتب در گفت و گوها، در دیدار ها و در نشست ها مورد توجه است و فعلاً بیشتر درگیر همایش سال آینده هستیم که با چه محوریتی همایش سالانه اتحادیه را برگزار کنیم.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در مورد تاثیرگذاری بحث تحریم نقل و انتقال مالی و بیمه بر روند کار شرکتهایی اتحادیه در حوزه صادرات تصریح کرد: بحث های تحریم همیشه قفلی بوده که بر پای اعضای اتحادیه و صادرکنندگان بسته شده است. مشکلات حمل ونقل ، تهیه اسناد ، بازگشت ارز صادراتی همواره یکی از مشکلات اعضا بوده ودر دستور کار همیشگی اتحادیه می باشد. هفته گذشته نشستی با مسوولان کمیته تعهدات ارزی صادرکنندگان بانک مرکزی از جمله آقای لامعی داشتیم و بعضی از سیاستهای جدید ارزی دولت اطلاعرسانی شد و اعضا نقطه نظرات خود را برای اصلاح دستورالعمل های جدید به دایره ارزی بانک مرکزی اعلام کردند.
حسینی افزود: باتوجه به اینکه در زمینه ارز از بی ثباتی شدیدی در سیاست ارزی برخوردار هستیم و مرتب سیاستها دستخوش تغییر و تحول است، اعضای اتحادیه به شدت نگران بوده و نمیتوانند برنامهریزی دراز مدتی بکنند و اخیراً بالاخره معلوم شد که ارز نیمایی ۲۸۵۰۰تومان فقط مربوط به کالاهای خاص از صنعت فولاد، صنعت پتروشیمی است که خوراکشان را برمبنای ارز۲۸۵۰۰ دریافت میکنند و شامل بازگشت به این نرخ نیمایی هستند و بقیه می توانند اسکناس را با نرخ توافقی بیاورند و تحویل بانک ملی بدهند. یا طلا وارد کنند یا به واردکننده دیگری واگذار کنند. الان مشکل اعضا در این زمینه کمتر شده و با همه سختیهایش بالاخره اعضای اتحادیه روند صادرات شان، خوشبختانه مختل نشده ،اگرچه نارضایتی و گلایه مندی همیشه وجود داشته است.
گفتگو:بهمنی
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: